200 författare – David Icke

David Icke, Storbritannien

Bok:              …och sanningen skall göra er fria. Foinix, 1998.

David Icke är en sanningsjägare som av etablissemanget fått epitetet ”konspirationsteoretiker”. Medan vissa tänkare hävdar att ingen egentligen vill ha kriserna och katastroferna i världen och att det bara råkar bli så för att alla strävar efter egoistisk vinning, så hävdar Icke och många andra att det verkligen finns en global elit, som medvetet styr världen i den nuvarande riktningen och därmed faktiskt önskar de kriser och katastrofer som vi lever med idag. Ett nyckelord i detta tänkande är hierarkier, där vi kan tänka oss en pyramid (eller flera) där ett fåtal i toppen har sådan makt och rikedom att man kan styra och ställa nästan bortom det tänkbara över alla som befinner sig i pyramidernas nedre regioner.

I boken …och sanningen skall göra er fria ger sig David Icke i kast med att granska det mönster och de institutioner som leder världen i den nuvarande riktningen. Här ser vi ett nätverk av banker som kontrollerar världens ekonomi(er) där Federal Reserve och bankirsläkterna Rothschild, Rockefeller och J.P. Morgan har ett oerhört inflytande. Vi ser även en del ”elitsamlingar” som Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen och Ekonomiskt Forum i Davos. Underrättelseorganisationer som CIA, NSA, MI6 och Mossad med dess kopplingar till bl.a. maffiasyndrom, drogkarteller och vapenhandlare tycks spela en väsentlig roll. Statsmän, politiker, institutioner som EG, WTO, IMF och Världsbanken likaså, vi ser också en rad stiftelser med groteska ekonomiska tillgångar som en del av detta nätverk. Sist, men inte minst enligt Icke, finns en rad brödraskap (frimurerikretsar m.m.) som viktiga aktörer för ett upprätthållande av världssystemet.

David Icke söker visa på en rad korskopplingar som finns mellan dessa organisationer. Nätverken och dess elitmänniskor, alltså de mäktigaste människorna i världen, vill ha dagens sjuka värld, vill ha en situation där de kan behärska världen på andras bekostnad och är beredda att göra allt för att upprätthålla denna snedfördelning. I retoriken talar dessa mäktiga män om sin egen ädelhet; om ”solidaritet” med jordens fördömda och om vikten av att rädda miljön, men i praktiken bidrar de till en värld där exploatering är norm. Enligt Icke finns tydliga bevis för att världens ledare tillhör de mest ondskefulla och förtryckande personerna i världen och ger mängder av exempel på hur olika mäktiga och aktade människor och organisationer fått blod på sina händer. En viktig del av elitens planer – hävdar Icke – är att försämra de fattigas levnadsvillkor så att de knappast överlever, dels mot folken i de fattigare länderna, men alltmer också mot dem i de industrialiserade länderna.

David Icke har ett kontroversiellt budskap som borde läsas av alla som vill ha förståelse för maktstrukturerna i dagens värld. Detta budskap är som ni förstår väsensskilt från det som brukar kallas ”den officiella versionen” och som av David Icke och många andra avfärdas som en politisk fars. Tyvärr är de flesta människor inte tillräckligt nyfikna på den ”riktiga” sanningen för att tvivla på den officiella versionen, som söker rättfärdiga Västerlandet och den elit som styr världen i nuvarande riktning.

Tyvärr blandar han även in ett delvis märkligt nyandligt resonemang, som inte minst går ut på att elitmänniskorna i världen står i förbund med utomjordiska krafter. Icke utmanar verkligen vårt tänkande och även om vi inte tar till oss alla hans påståenden så är många av dem tillräckligt trovärdiga för att göra boken oerhört skrämmande och lärorik.

David Ickes publikationer i urval:

… och sanningen skall göra er fria. Foinix, 1998.

Robotarnas uppror – berättelsen om det andliga uppvaknandet. Foinix, 1996.

Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion – avslöjandet av den drömvärld vi tror är ”verklig”. Anarchos, 2007.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.