Om bloggen

OM BLOGGEN
Jag vill med denna blogg lyfta fram människor som gör betydande insatser för att försvara mänskliga rättigheter runt om i världen – inte minst kvinnors och barns rättigheter. Det blir också människor som försvarar miljön och därmed bidrar till hållbar utveckling på jorden.

Dessa människor är starka förebilder, som jag vill lära mig alltmer om. Av dessa är en stor majoritet kvinnor, dessutom ”yngre”, nu aktiva kvinnor. Enligt mitt tycke är det oftare kvinnor än män som gör det där goda, som världen behöver. Med starka kvinnor som kämpar för kvinnors och barns rättigheter utvecklas samhällen i en bra riktning.

När du som bloggare vill hitta mina förebilder kan du välja förebilder utifrån länderna i världen. Är man intresserad av t ex Grekland kan man klicka på Europa, leta upp Grekland och få fram förebilderna därifrån.

Klickar du dig fram på världskartan kommer en lång rad av förebilder att passera revy. I många av fallen vet jag inte särskilt mycket om personerna i fråga, i andra fall vet jag lite mer. Förhoppningen är att successivt arbeta fram fakta, så att jag och ni bloggare får en liten introduktion till personerna i fråga.

På bildspelet lyfter jag fram 50 förebilder som verkligen sticker ut från mängden, enligt mig de största förebilderna i världen. De här 50 människorna vill jag verkligen lyfta fram, bidra med kunskap om. Hoppas du lär dig något genom den här bloggen och finner den inspirerande!

Om bloggen – om urvalet av förebilder

Om mig – bloggens kreatör

Här kan du skriva till mig, om du vill hjälpa mig med bloggens innehåll

Tillbaka till startsidan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.